"A jelenlegi városvezetés nem akarja a szőnyeg alá söpörni a problémát."

Részleges amnézia vagy tudatos hazugság – immár negyedik sajtótájékoztatóját tartotta ezzel a címmel Molnár Attila, a Fidesz miskolci elnöke pénteken. Ezúttal a fészekrakós probléma volt a téma, amely szerinte, annak ellenére, hogy nemcsak miskolci ügy, de az Avas kapcsán vált ismerté országosan. Mint mondta: nem állítja, hogy az előző városvezetés tudatosan generálta az ügyet, de az biztos, hogy a Szondi telep – amely egy értékes ingatlan – felszámolása, eladása előkészítetlen volt és ez is közrejátszott a mostani állapotok kialakulásában. Sok korábban ott élő – folytatta – felszorult az Avasra.

Ezek az emberek nem voltak felkészülve a komfortos lakhatásra és a közüzemi díjak fizetésére sem voltak képesek – fogalmazott. Éppen ezért – vélekedett – az előző városvezetés nemcsak az avasiakkal , de a Szondi telepen élőkkel szemben sem volt odafigyelő, átgondoltan cselekvő.

Molnár Attila hangsúlyozta azt is, hogy az Avas korábban élhető volt, az ingatlanoknak volt értéke, de ez a fészekrakós ügy után megszűnt. Kiemelte: a jelenlegi városvezetés elkezdte kezelni a problémát, olyan módon, amely példaértékű lehet az országban is. Mint mondta: megteremtik annak a hátterét is, hogy a kiköltöző családok ne az utcára kerüljenek, hanem alacsonyabb komfortfokozatú MIK-es lakásokba.

Molnár Péter, a KDNP frakcióvezetője is azt hangsúlyozta: a jelenlegi városvezetés nem akarja a szőnyeg alá söpörni a problémát, de komplex megoldást keresnek. Elmondta: a közüzemi díjakat nem fizetőkkel szemben fellépnek, kikötik a szolgáltatást. Illetve – folytatta – a hatósági osztály munkatársai, a közterület-felügyelőkkel és a családsegítővel közösen folyamatosan ellenőrzik a problémás családokat. De azt is hangsúlyozta: ezeket az embereket vissza kell téríteni a munka- és tanulás világába.

(boon.hu)

Címkék: közösség rendőrség szomszédok közbiztonság fészekrakó boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr633131996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása