Amikor kihagy a közvilágítás

 2011.07.24. 21:54

Belgiumban, Hollandiában, nem csak a lakott területeket, hanem még az autópályákat is kivilágítják, nálunk viszont a belterületi utcák közvilágításával is gondok vannak. Nem csak az eldugott kis mellékutakon fordul elő sötétség, hanem  olyan forgalmas helyeken, mint a Szentpéteri kapu, vagy  a Középszeren. dsci1305.jpg

Ki is a felelős a közvilágításért? – kérdeztük a miskolci polgármesteri hivataltól. A  városüzemeltetési osztálytól kapott tájékoztatás szerint 2015.december 31-ig az ÉMÁSZ Nyrt-vel van közvilágitási üzemeltetési-karbantartási szerződése a városnak. A cég közbeszerzési eljárás alapján nyerte el a feladatot,  szintén közbeszerzéssel elnyerték a közvilágításhoz szükséges villamosenergia  szállítását. Ezen utóbbit évente közbeszerezteti a hivatal. Ennek megfelelően a mostani szerződés az   év végéig szól.

– Az ÉMÁSZ feladata: a közvilágítás üzemeltetése, karbantartása, folyamatos ellenőrzése. Miskolc városában a közvilágítás mért rendszer alapján működik, ezért érdeke a szolgáltatónak is hogy minden lámpatest működjön. A hibák kijavítása bejelentés alapján történik (lakosság, ill. ÉMÁSZ észlelése szerint).

Amennyiben tehát a város bármely részén észlelik, hogy nem világít minden lámpatest, akkor ezt jelezzék az ÉMÁSZ 24 órás ügyfélszolgálatán (tel.: 06-40-282828) vagy a kozvilagitas©sag-hungaria.hu  drótposta címen. Mint megtudtuk amennyiben az önkormányzathoz érkezik bejelentés, akkor azt a városházáról az előbb említett címre továbbítják.

Természetesen kíváncsiak voltunk az ÉMÁSZ szakembereinek a tapasztalataira is. Kedden megkerestük a céget, ahonnan legkorábban szerdára konkrét válaszokat ígértek kérdéseinkre. Sajnos ez a cikk közzétételéig, az az vasárnap reggelig nem érkezett meg. Amennyiben válaszol az ÉMÁSZ tájékoztatjuk olvasóinkat.

(minap.hu)

Címkék: émász minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr673094684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása