Tervek vannak a felújításra is, de a részletekről még nem kíván nyilatkozni az önkormányzat.

Biztonságos-e a kilátó? Tettük fel a kérdést tegnap, miután magunk is meggyőződtünk róla, hogy tele van repedésekkel. A kilátó állapotára Kanyog Miklós hívta fel a figyelmet az Agorán, lapunk internetes levelező fórumán.

Együtt kerestük fel Miskolc jelképét, szerdán, Miklós állította, legutóbbi ottjárta óta hét új repedést is felfedezett. Kerestük az önkormányzatot az ügyben, ők másnapra, azaz tegnapra ígérték válaszukat kérdéseinkre, miszerint tudnak-e a kilátó repedéseiről, és hogy mikor látta utoljára statikus az építményt. Valamint hogy biztonságosnak találta-e. Pásztor Imrétől, az önkormányzat szóvivőjétől megtudtuk, igen, biztonságosnak találják: a kilátó egyik bérlője nemrég készíttetett független szakértővel statikai felülvizsgálatot, eszerint a kilátóval ilyen jellegű problémák nincsenek. A MIK Zrt., mint a létesítmény kezelője évekkel ezelőtt ugyancsak elvégezte a kilátó statikai vizsgálatát, amely akkor is hasonló eredménnyel zárult. Az észlelt felületi hibák a MIK Zrt. szerint a kilátóra statikai szempontból nem jelentenek veszélyt, szakembereik igyekeznek erejükhöz mérten kijavítani azokat.

Vannak tervek

Tegnap cikkünkben arról is írtunk, hogy a kilátó felújítására engedélyes tervek vannak, a belvárosi rehabilitáció (IVS 2) második szakaszában tervezett beruházások között szerepel ez is. Az IVS 2 terveiről azonban semmi hír, nem tudni, mi épül meg, mi nem, ugyanis mindet felülvizsgálja a városvezetés.

Ezt Pásztor Imre is megerősítette, mint mondta, azért nem tud részleteket mondani, mert az IVS 2 pályázati kiírása még bizonytalan. Miskolc már elkészítette a pályázathoz a tervek egy részét. A kilátó kapcsán tervezett felújítás az eredeti építménytől nem tér el, annak helyreállítását tűzi ki célul, vagyis egyéb funkcióbővítés, például lift beépítésére, nem szerepel a tervekben, mert nem kaptak rá engedélyt.

(boon.hu)

Kapcsolódó:
Repedésekkel teli az Avas kilátó

Címkék: kilátó boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr623087550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása