Bár együttműködésre kérte fel a helyi szocialistákat Miskolc érdekében, ők továbbra is támadják a város vezetését – mondta Molnár Attila, a Fidesz helyi szervezetének elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

molnara-fidesz.jpgMolnár Attila emlékeztetett: néhány hete az összefogás fontosságát, a közös Miskolcért való közös gondolkodás, munka lényegességét hangsúlyozta, s kérte a szocialistákat, hogy mindebben vegyenek részt, ez mai napig sem történt meg.

– A városban dolgozó politikusok célja nem lehet más, mint, hogy a fiatalok itt maradjanak, ezt viszont a folyamatos ellenségeskedés, politikai támadások nem segítik – hangsúlyozta Molnár Attila.A politikus hozzátette: a Fidesz végig nyíltan, őszintén beszélt azokról a problémákról melyek jelenleg a várost feszítik, az MSZP azonban rendre csak támadta őket.

– Különösen álságosnak tartom ezt úgy, hogy a problémák nagyobb részének kialakulása az előző városvezetés irányításához köthető, vélhetően ők is tudtak a problémák nagyságáról, mégsem tettek semmit – mondta a Fidesz városi elnöke. Molnár leszögezte: a politikai támadások miatt tájékoztatók sorozatát kezdi, melyben ismerteti ezeket az örökölt problémákat, s azt is, hogy a jelenlegi városvezetés hogyan próbálja megoldani azokat.

Első témakörként Molnár Attila a Fészekrakó-ügyről beszélt, melyet a bíróság múlt héten kezdett tárgyalni. A politikus elmondta: a fészekrakós visszaélések 2006-2009 között történtek, az államot 1 milliárd forinttal károsították meg, a holding tagvállalatoknak hatalmas kintlévőséget okoztak, az ott élők mindennapjait pedig megkeserítették az így beköltözöttek. Molnár Attila tehetetlennek nevezte az előző városvezetést, mivel bár tudták hogy a beköltözött 640 család szociális segélyt kap – s ily formán nem vehetné igénybe a fészekrakó program adta lehetőségeket – mégis engedte, hogy igénybe vegyék a kedvezményeket, később pedig nem tettek semmit, annak ellenére sem, hogy az avasiak folyamatosan jelezték a bajt az önkormányzat felé.

Molnár Attila elmondta: a mostani városvezetés kezdett érdemben foglalkozni a problémával, ellenőrzik a problémás családokat, kezelik a tagvállalatok kintlévőségeit, ahol szükség volt kizárták a szolgáltatásokból a fogyasztókat és minden szükséges lépést megtesznek annak érdekében, hogy az Avas ismét élhető legyen.

A politikus hangsúlyozta azt is, hogy a közbiztonság helyreállításáért is mindent megtesznek, a Városőrség felszámolásával kapcsolatos szocialista nyilatkozatokat pedig cinikusnak nevezte. Mint mondta, a mostani vezetés nem egy budapesti székhelyű őrző-védő céget akar gazdagítani, hanem ugyanebből a pénzből valós, a közbiztonság javulását célzó intézkedéseket – például az avasi rendőrőrs fejlesztése – kíván végrehajtani.

(minap.hu)

Címkék: fészekrakó minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr713057666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása