Miskolcon néhány tucat olyan kisbolt található, amelyek környékén rendszeresen italoznak. Problémás környéknek számít a belváros és az Avas, de a Győri kapuból és Diósgyőrből is érkeztek már bejelentések.

italozas2.jpg

A közterületen történő szeszesital-fogyasztást rendelet tiltja Miskolcon. Akit a közterület-felügyelők tetten érnek, bírságra számíthat, mégis sokan fittyet hánynak a szabályokra. Szinte mindennapos látvány a kisboltok előtt, hogy az emberek egymással beszélgetve iszogatnak akár napközben is, de legfőképpen délutánonként. Bár a köztéri és az üzletek előtti szeszesital-fogyasztást rendelet tiltja Miskolcon, mégis mindenki találkozott már a bolt bejáratánál söröző vásárlóval. A garázsboltok felett élők pedig türelmetlenek. Nekik napközben és még késő este is el kell viselniük az ittas egyének hangoskodását.

- Számos olyan hely is akad, ahol a lakók elmondása szerint még este 11 órakor is dorbézolnak. Van, hogy csapatostól itt álldogálnak az ablak alatt, egyre gyakrabban – mondta el  Hizsnyik Jenő a problémában érintett lakó, aki azt is hozzátette, hogy nem csupán a házaknál, hanem a közeli játszótéren, a pingpongasztalnál, is gyakoriak a hasonló megmozdulások.

A kisboltok környékén italozókat a közterület-felügyelők egyébként folyamatosan ellenőrzik. Elmondásuk szerint viszont, nehéz a tettenérés. Sokszor a bolt bejárata mellett megtalálják a félig teli sörösüveget és a féldecis égetett szeszt, viszont az ott várakozók közül senki se vállalja, hogy az övé. Az pedig ritka, hogy épp italozás közben érkeznek a közterület-felügyelők a helyszínre.
- Abban az esetben, ha mi tettenérést tudunk alkalmazni, akkor eljárást kezdeményezünk a szabálysértővel szemben. Ha tudunk olyan kisboltokról, akiknél ez gyakran előfordul, fel szoktuk hívni a figyelmét a boltosnak arra, hogy előzzük meg a bajt – tette hozzá a témához Kovács László Csaba, a Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály vezetője.

Miskolcon száz körüli a működő kisboltok száma. Közülük néhány ellen rendszeresen érkezik bejelentés. A szabálysértő italozókkal szemben a közterület-felügyelők 3 és 20 ezer forint közötti helyszíni bírságot szabhatnak ki, míg a szabálysértési eljárás büntetése akár 50 ezer forint is lehet. Idén mostanáig 79 eljárás indult közterületen italozókkal szemben. A fokozott ellenőrzési akció a héten tovább folytatódik.

(minap.hu)

Címkék: közbiztonság italozás közterületesek minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr533043948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása