Borverseny az Avason

 2011.06.09. 18:50

Az Avasi Borút Egyesület negyedik, a Miskolczi Pincék Asztaltársaságának első borversenyét rendezték az elmúlt hétvégén. A megmérettetésre az Észak-magyarországi régióban termelt borokkal lehetett jelentkezni.borverseny-110603ml_12.jpg
A nevezéseket május 25-ig várták, a borokat pénteken kellett leadni, az Avasi Református Egyházközség közösségi házában. A gazdák összesen 119 borral neveztek, az eredményhirdetést szombaton tartották a Nagyavas felső soron, a Magdolna pince mellett.

A himnusz eléneklése után Lukács Miklós Ágoston verbunkosokat játszott hegedűn, majd Szegeczki Gyula, az Avasi Borút Egyesület elnöke tartott ünnepi beszédet, megemlékezve a trianoni békeszerződésről, annak következményeiről is.

borverseny-110603ml_08.jpg

A díjátadásnál kiderült, a verseny nagyon szoros volt, kiváló borokkal neveztek a pincetulajdonosok. Bronz, ezüst, arany, illetve korlátozott számban nagyarany, és különdíjak kerültek kiosztásra: Ezt követően az Avasi Borút Egyesület nagyavasi pincegazdái nyitott pince napot tartottak - pincelátogatással, borkóstolással, eszem-iszommal - a vendégek avasi körsétán is részt vehettek.

(minap.hu)

Címkék: pincesor minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr592971270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása