1991-ben kezdődött a két iskola testvérkapcsolata, a két városé 1996-ban.Dalberg-Avasi_750

Huszadik alkalommal látogatott német diákcsoport az aschaffenburgi Karl-Theodor-von-Dalberg Gymnasium-ból Miskolcra. Május 20. és 27. között az Avasi Gimnázium tanulói látták őket vendégül. A 18 diákból és két kísérő tanárból álló csoport érdekes programokon vett részt: megismerhették a magyar diákok mindennapjait, tanórák részesei lehettek, jártak a Hortobágyon, megtekintették Miskolc és Budapest látnivalóit, gyönyörködtek az Aggteleki Cseppkőbarlang természeti szépségeiben.
A két iskola testvérkapcsolata 20 éves hagyományra tekint vissza. Tavasszal mindig a német diákok látogatnak Miskolcra, majd ősszel a magyar gyerekek viszonozzák a látogatást.
A két iskola kapcsolatának jelentősége a nyelvtanulás lehetőségén, valamint egymás kultúrájának megismerésén túl abban rejlik, hogy általa Miskolc és Aschaffenburg testvérvárosi kapcsolata nemcsak hivatalos formában, hanem a mindennapokban is kézzelfoghatóvá válik.

(avasi.hu)

Címkék: avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr912971997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása