Folytatódik a fizetők védelmében az adóssokkal szembeni keményebb fellépés Miskolcon, a héten újabb lépcsőházakban zárják el a melegvizet és korlátozzák a vízfogyasztást.

Vécsi György, a Miskolc Holding elnök-vezérigazgatója múlt héten megtartott sajtótájékoztatóján bejelentette, a cégcsoport tagvállalataival szemben jelentős tartozást felhalmozókkal szemben keményebben lépnek fel.

A rendszeresen fizetőket nem érheti hátrány, a tartozást felhalmozók számára pedig számos lehetőséget biztosítanak a tagvállalatok adósságuk rendezéséhez.

A korlátozásokat illetve kizárásokat ezen a héten az Áfonyás utca 9-19 szám alatti társasházak nem fizető lakóival szemben érvényesítik, összesen 56 lakásban a 198-ból. Az előzetesen bejelentett korlátozó és szüneteltető műszaki intézkedések véglegesen a MIVÍZ Kft részéről 23, a MIHŐ Kft-nél 33 lakást érintenek. Ez a szám magasabb is lehetett volna, de sok helyen indult adósságrendezési eljárás, és részletfizetésben is megállapodtak a cégek az adósokkal.

szilvasviz_110419_ja_7.jpg

A tartozást felhalmozók számára eddig is és ez után is számos lehetőséget biztosítanak a tagvállalatok adósságuk rendezéséhez. A kiküldött levelek hatására, a határozott fellépés következtében növekedett a fizetési hajlandóság – tájékoztatott a Holding. A most kizárásra, korlátozásra kerülő 56 lakás helyett is jóval több esetben kellett volna intézkedni még egy héttel ezelőtt, de az érintett társasházakban lakók közül sokan rendezték tartozásukat, részt vesznek adósságrendezési eljárásban.

A nem fizetők kizárásáról, az időszakos korlátozásról előzetesen tájékoztatták a lakókat, a társasház kezelője, az INSZOLG Bt. pedig teljes körűen, a lakók döntő többségének támogatása mellett segít. A kezelő a kizárások, korlátozások után az esetleges illegális visszakötések okozta műszaki hibák gyors elhárítására is felkészült. Erre volt példa az első korlátozással érintett társasházban, a Szilvás 2-ben is.

A műszaki intézkedéseket 23-án és 25-én lépik meg, a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával, az azokban szereplő értesítési és tájékoztatási kötelezettség figyelembe vételével.

(minap.hu)

Kapcsolódó:
Kizárják a szolgáltatásokból a nem fizető fogyasztókat Miskolcon
Higgyék el, hogy ki akarom fizetni
 

Címkék: video razzia fészekrakó minap vízkorlátozás

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr692932703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása