A megyeszékhelyen is készülnek a nem fizető lakók kilakoltatására vonatkozó tervek, melyekről a jövő héten számol be Miskolc Holding vezetése – válaszolta kérdésünkre Dobos Tímea, a városháza szóvivője. A város szolgáltató cégei tetemes kintlévőségeik behajtása érdekében korábban már bevezettek bizonyos korlátozásokat a nem fizető lakók esetében – például „csurgóra állították” a csapokat, kizárták a lakásban a meleg vizet –, amelyekkel kapcsolatban akkor Dobos Tímea azt mondta, az ilyen jellegű akciók folytatódni fognak, ha az adósokat más úton nem lehet rászorítani arra, hogy számlatartozásaikat rendezzék.

A közüzemi díjtartozással rendelkezők úgy úszhatják meg a szankciókat, ha megállapodtak adósságuk rendezésének módjáról, de a szóvivő nem zárta ki azt sem, hogy a jelentős tartozást felhalmozott és fizetési hajlandóságot nem mutató lakókat kiköltöztetik az ingatlanokból, ugyanis rájuk és azokra, akik az önkormányzati bérlakások bérleti díjával vannak elmaradva, nem vonatkozik az Országgyűlés által július elsejéig meghosszabbította kilakoltatási moratórium, ez csak a lakáshitel-tartozások adósai számra jelenthet némi haladékot.

(boon.hu)

Címkék: kilakoltatás fészekrakó boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr712880213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása