Látványosan aggódik Földesi

 2011.05.03. 15:31

Ügyészségi állásfoglalást kért Földesi Norbert, a közgyűlés szocialista frakciójának vezető-helyettese az egyházi kézbe kerülő oktatási intézmények kapcsán. Az MSZP az ingatlanok vételára kérdésében szeretne tisztábban látni.

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/41367_1755958594_402_n.jpgFöldesi Norbert kedd délután az ügyészség bejárata előtt beszélt arról, hogy az áprilisi közgyűlésen ismerkedhettek meg az iskolaátadásokkal kapcsolatos előterjesztésekkel, melyet végül számukra ismeretlen okból levett a napirendről a polgármester. Vélhetőleg azonban a május 12-i ülésen újra tárgyalják majd, ezért a szocialista frakció állásfoglalást kér a főügyésztől. A frakcióvezető-helyettes szerint erre azért van szükség, mert a szakértők által elkészített értékbecslési jelentés, és az ingatlanok vételára „köszönő viszonyban sincs egymással”. Földesi Norbert példaként említette a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskolát, melyet majd 1,2 milliárd forintra becsültek, de mindössze 40 millió forintért értékesítené az önkormányzat. Kiemelte, nem oktatási, vagy egyházi kérdésről van szó, kizárólag az ingatlaneladások kapcsán szeretnének tisztán látni, hogy felelős döntést hozhassanak – ezért kérik az ügyészségi állásfoglalást.

Földesi Norbert hozzátette: már az áprilisi közgyűlés előtt, a bizottsági üléseken is megfogalmazták az aggályaikat. Ha a közgyűlésig nem születik meg a legfőbb ügyész állásfoglalása, akkor az előterjesztések fényében döntenek majd arról, hogy megszavazzák-e az eladásokat, vagy sem.

(minap.hu)

Kapcsolódó:
Földesi aggódik
Ügyészi állásfoglalást kér a képviselő

Címkék: video képviselő minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr562874674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása