Két lakásban is megbontották a ledugózott vízvezetéket a Szilvás utca 2 alatt, ami miatt tíz lakás ázott el. Ahogy arról beszámoltunk, a MIVÍZ és a MIHŐ szakemberei kedden reggel zárták le a melegvizet és korlátozták a vízfogyasztást több lakásban a tartozások miatt.

Amikor a dugózás történt nem volt nyomás alatt a meleg- és hidegvíz rendszer. A lezárások után a szerelők újra nyomás alá helyezték a rendszert, és megvárták, hogy elérje az üzemi szintet, ám semmilyen problémát nem észleltek. Szerda délelőtt azonban két lakásból is bejelentés érkezett, hogy a vezeték engedi a vizet. Előbb az 5/1-es lakásban jártak a szerelők, ahol megállapították, hogy megbontották a ledugózott rendszert, ezért történt a szivárgás, a problémát kijavították.

avas_szilvas2.jpg




A másik, 10/5-ös lakásba nem jutottak be délellőtt, bár többször is próbálkoztak, mert senki nem volt otthon. Végül délután sikerült otthon találni a lakókat, és kiderült, itt is hozzányúltak a lezárt melegvizes rendszert, leszedték a golyóscsapot, amit aztán nem tudtak már visszarakni. Sajnos ekkorra a víz eláztatta a garázsokig az összes ötös lakást.

A lépcsőházban közben a tűzoltók kiszállása is riadalmat okozott, mint kiderült az egyik lakásban úgy felejtették a pirítós sütőt, és amiatt volt füst.avas_vizora.jpg

avas_panelazas.jpg

Mint Schweickhardt Gyula, a Miskolc Holding Zrt. kintlévőség kezelési csoportvezetője elmondta, számítottak arra, hogy ez megtörténhet, ezért a MIVÍZ és a MIHŐ szakemberei készenlétben álltak. Most vizsgálják, hogy milyen jogi következményei lehetnek az ügynek, rongálás mellett a veszélyeztetés is megállhatja a helyét. Hozzátette, ezt a fajta korlátozást minden társasháznál folytatni fogják, és erősítik a végrehajtásokat és a kilakoltatásokat.

(minap.hu) további fényképek itt.

Kapcsolódó:
Megpiszkált dugó miatt ömlött a víz

Eláztatták az egész lépcsőházat
Víz kikötve, mégis eláztatták a házat

Címkék: video víz fészekrakó minap mivíz vízkorlátozás

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr592843375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása