Megyei rajzversenyt rendeztek szombaton a Munkácsy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. A művészeti megmérettetésen a megye 12 településéről körülbelül 70 diák vett részt.

rajzverseny-11-04-16-ml4.jpg

– A megyei rajzverseny hagyománya több mint tíz évre vezethető vissza – mondta el a minap.hu kérdésére Dobogné Dancs Zsuzsanna, a versenynek otthont adó intézmény rajztanára. Az eseményt korábban a megyei pedagógiai intézet szervezte, az elmúlt évben azonban pályázatot írt ki a lebonyolításra, melyet a Munkácsy nyert meg. 

– Idén a pályázatot ugyan nem írták ki, az iskola azonban saját költségen mégis megrendezte a versenyt, mert egyrészt a hagyományt nem akarjuk megszakítani, másrészt pedig az eseménynek komoly szerepe van a tehetséggondozást, és a diákok tapasztalatszerzését illetően – tette hozzá Dobogné Dancs Zsuzsanna.

A versenyt egyébként a városi fordulók előzték meg, a miskolcit április 3-án tartották. Erre bármely általános iskola diákja jelentkezhetett, feladata mindössze annyi volt, hogy adott idő alatt megrajzoljon egy képet a kategóriában-melyben indult. A pályamunkákat ezt követően zsűrizték.  – Mindezt éppen ugyanígy történt a szombati versenyen is a különbség csupán annyi volt, hogy nem csupán miskolci, hanem a megye tizenkét településének összesen közel hetven diákja vett részt – mondta a tanárnő.

A rajzverseny végén a résztvevő összes diák emléklapot kapott, a legjobb pályamunkák készítői pedig ezen túl oklevelet, és értékes könyvjutalmakat is kaptak.

(minap.hu)

Címkék: kultúra verseny minap munkácsy mihály általános iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr102832429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása