Jó ütemben halad a Szentgyörgy utcai egészségház építkezése, hiszen a korábbi park helyén már falak állnak. Az épületet legkésőbb június végére szeretnék átadni.

dsci0384.jpg

Az egészségház építkezése a lehető legjobb ütemben halad, hiszen már állnak a falak, és a kivitelező tartani tudja az előre megszabott határidőt, miszerint június 30-ig átadják az egészségházat. A napokban már a válaszfalépítés, a csapadék-szennyvízcsatorna, és a villany védőcsövezés zajlik. A felszerelések beszerzése is elkezdődött, hiszen ahhoz, hogy az egészségház be tudja tölteni funkcióit az átadás után, már most meg kell vásárolni a szükséges orvosi eszközöket. Ezek nagy többsége info-kommunikációs, informatikai eszközök, bútorok, berendezések és orvosi műszerek. A házba azok az orvosok és alkalmazottaik költöznek majd be, akik a Szentgyörgy utcán rendelnek jelenleg, hiszen éppen azért épül az új egészségház, hogy egy helyen legyen megoldva az avasiak kezelése. A szakrendeléseket a MISEK szakorvosai látják majd el.

dsci0385.jpg

Palla Sándor
, a Miskolci Háziorvosi Egyesülés elnöke még az alapkőletételen portálunknak elmondta, hogy az egészségügyi alapellátás rendszere teljesen át fog alakulni, hiszen sok helyen problémát jelent, hogy kevés az orvos és a szakasszisztens. Az épületben több ellátást szeretnének egy helyre koncentrálni, és a lakók közelébe vinni, hiszen így könnyebben tudnak házhoz is kimenni, ha valaki azt igényli. Az épületben folyamatos ügyelet fog működni, így nem lesz olyan időszak, amikor valaki nem kapja majd meg a neki szükséges ellátást.
Az építkezés természetesen nem por és zajmentes, így a kivitelező minden tőle telhetőt megtesz, annak érdekében, hogy a környéken élők nyugalmát a legkevésbé zavarja az építkezés.

Az egészségház elkészülése után parkosítani fogják az épület környezetét, és a fák is visszakerülnek az avasi városközpontba.

(minap.hu)

Címkék: egészség építkezés minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr432832405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása