Két családot kellett kiköltöztetni az Avasról pénteken, partfalomlás miatt. A tufás szerkezetű talaj szinte folyamatosan mozog a Lövei sornál, korábban már több helyen is támfalakkal erősítették meg a környéken a hegyoldalt.

omlas_loveisor_110408_ja_3.jpg

omlas_loveisor_110408_ja_1.jpg

Váradi Béla, az egyik károsult a helyszínen mutatja, hogy nem először veszélyezteti őket az omlás, korábban is betonfalakkal kellett védekezniük a törmelék ellen. Egy kis mozdulat elég hozzá, hogy négyzetméternyi darabok szakadjanak le. – Mindig előrébb szorultunk a házban, az értékesebb dolgokat is előre vittük, mert soha nem tudhattuk, mikor indul meg az egész – mondja a férfi. A négygyermekes családot és szomszédjukat a MIK szükséglakásokban helyezi el, az erősítési munkálatok idejére.

omlas_loveisor_110408_ja_24.jpg

Durda Péter, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának főtanácsosa úgy tájékoztatott, hogy ezek már szombaton reggel elkezdődnek. Lebontják a veszélyes részeket, és a közvetlen balesetveszély elhárítására, egyelőre úgynevezett mechanikus védelmet építenek ki. Elkerítik a területet, és vasoszlopokkal, acélhálóval erősítik meg a hegyoldalt. - Ezeket a folyamatokkal sajnos számolnunk kell – a tavalyi esőzések, a téli fagyok és most a talaj kiszáradása mind hozzájárulnak az ilyen, és hasonló veszélyhelyzetek kialakulásához – mondta a főtanácsos. A helyszínt Pfliegler Péter alpolgármester, a városüzemeltetési osztály és a katasztrófavédelem szakemberei is megtekintették. Mint megtudtuk, a támfal végleges helyreállítása előreláthatóan 25-30 millió forintba kerül majd. Ezt a város saját erejéből finanszírozza, de keresik a pályázati lehetőségeket is.

 

(minap.hu) - további fényképek itt.

Kapcsolódó:
Újabb támfalomlás az Avason

Újabb támfalomlás Miskolcon
Újabb támfal omlás az Avason
/boon helyesírás/

Címkék: pincesor földcsuszamlás minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr532811703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása