Elkezdődött szombaton reggel az Avason leomlott partfal helyreállítása. A közvetlen életveszélyt elhárították, a rendőrség a területet körbezárta. Pénteken egy négy gyerekes család, és egy idős ember elhelyezéséről gondoskodott a miskolci önkormányzat, ma pedig egy idős mozgáskorlátozott férfit költöztettek ki. Őt a miskolci Őszi Napsugár Otthonban szállásolták el. Délelőtt Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is a helyszínen járt. Hétfőn ül össze a szakértő csoport, hogy döntést hozzanak a további lépésekről.

partfalomlas_110409_ja_2.jpg



Egy négygyerekes család még pénteken kiköltözött abból a házból, ami mellet leomlott a fal. Ők a MIK-től kapott átmenetei szükséglakásba mentek. Pénteken délután ugyanis Pfliegler Péter alpolgármester, a városüzemeltetési osztály és a katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen jártak és az azonnali életveszély elhárítás miatt elrendelték a fal megerősítését. A szakemberek szombaton reggel munkagéppel vonultak a helyszínre, de nem tudtak azonnal munkához látni. A partfal alatti pincelakásból ugyanis nem költözött ki az ott élő férfi és nem is akarta elhagyni a lakását. A rendőrök, a MIK és a katasztrófavédelem munkatársai beszélték rá a férfit, hogy költözzön át a szükséglakásba. A fal egy részét ugyanis le kell bontani, hogy megelőzzék a további omlást, ez pedig veszélyeztetheti a pincelakást.partfalomlas_110409_ja.jpg


- A jelenlegi leomlott támfalnak az eltávolítása az élő sziklafalig és ennek az elhordása történik, majd a holnapi nap folyamán lekorlátozzák, lezárják úgy, hogy ne lehessen bemenni a területre. - mondta el Durda Péter a Miskolci Polgármesteri Hivatal, Városüzemeltetési Osztályának ügyintézője. Szombaton reggel Kriza Ákos, polgármester is helyszínen járt, hogy tájékozódjon a történtekről és a munka menetéről. A helyreállítás előreláthatóan 25-30 millió forintba kerül majd, amit az önkormányzat saját költségvetéséből áll.

(minap.hu)

Címkék: pincesor földcsuszamlás minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr902812147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása