Ismét nyitva lesz áprilistól az Avasi Kilátóban található presszó. Az egykori legendás vendéglátó egység évek óta zárva van, az új üzemeltető reményei szerint az újranyitással nem csak a Kilátó hangulatát adják vissza, de fellendítik majd a nagyavasi pincesor forgalmát is.

avaskilato.jpg

–Az Avasi Kilátót jelenleg a Bortanya Kft. – mely a Bortanyán kívül az Erzsébet téren található kávézót is üzemelteti – bérli a MIK Zrt.-től – erősítette meg az információinkat Dobos Tímea városházi sajtószóvivő. A város szezonális üzemeltetésre adta ki a cégnek a kávézót, melynek értelmében áprilistól szeptember 30-ig kell működnie annak.

Gecse Péter, a Bortanya Kft. üzletvezetője szintén megerősítette a hírt. Terveik szerint egy az Avasi Kilátóban megnyitó kávézó kínálatának alapja a bor, a pálinka valamint a meleg italok lesznek, várhatóan a régi jazz-esték is visszatérnek majd a presszóba. – Elsődleges célunk, hogy a várossal együttműködve a kilátót bekapcsoljuk a belváros forgalmába, így olyan bortúrákat is fogunk szervezni, melynek során mindhárom egységbe ellátogathatnak majd az érdeklődők, ezzel pedig reményeink szerint fellendülhet majd az egész nagy avasi pincesor forgalma – mondta az üzletvezető.

A MIK Zrt. és a Bortanya Kft között létrejött szerződés egyelőre október 31-ig szól. Dobos Tímea hozzátette: a MIK az elmúlt 3 évben 15 millió forintot költött a torony karbantartására. Leszedték például a felesleges elemeket, kicserélték az ablakokat, azonban a presszó szigetelése is sürgős lenne.

– Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) belvárosfejlesztés második üzemében szerepel az Avasi Kilátó felújítása, sőt erre engedélyes terv is van már, azonban annak időpontja még kérdéses – mondta el Lengyel Katalin, a Miskolci Városfejlesztési Kft. ügyvezetője. A pályázati felhívás – melyen belül a forrást szereznének a tervezett beruházásokra – még nem jelent meg, ezt a cég későbbre várja. – Ha nyernénk az első fordulóban, fél éves projektfejlesztés következne, ezt követően második fordulóra kellene beadni a pályázatot, és a munkák – többek közt a kilátó felújítása is – csak az ezt követő pozitív elbírálást után kezdődhetnének el, körülbelül 2012 második felében – tette hozzá Lengyel Katalin.

(minap.hu)

Címkék: kilátó minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr562725943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása