A miskolci önkormányzat hatósági főosztálya holnap lezárat egy Szilvás utcai lakást a jogtalan beköltözők elől – tájékoztatott Dobos Tímea városházi szóvivő. A jogcím nélküli lakásfoglalók figyelmét felhívták, hogy az ingatlant 48 órán belül el kell hagyniuk. A határidő csütörtökön jár le.

Mint megtudtuk, az ingatlan jogos tulajdonosa 2010-ben elhunyt, a hagyatéki eljárás folyamatban van. Várható örökösei két kiskorú gyermeke, akik gyámság alatt állnak. A lakásba időközben jogcím nélkül költöztek be. A Hatósági Osztály ellenőrzésekor az ott tartózkodó lakó nem tudta hitelt érdemlően igazolni, milyen jogcímen tartózkodik ott, ezért szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szembe és felszólították, hogy 48 órán belül hagyja el a lakást.

avasrazia2.jpgNemrégiben átfogó ellenőrzésbe kezdett a miskolci önkormányzat - az érintett szakhatóságokkal közösen - hogy hatékonyabban tudjanak fellépni az avasi „fészekrakókkal”, és más jogtalan lakásfoglalókkal, beilleszkedésre képtelen személyekkel szemben.



Az ÁNTSZ, a közterület-felügyelet és a gyermekjóléti központ, valamint rendőrség munkatársainak részvételével szervezett akcióban azokat a társasházakat ellenőrizték, ahol gyanú, illetve panasz merült fel a lakók életvitelével, beköltözésével kapcsolatban. A közegészségügyi hatóság több esetben rendelte el a rovarirtást, egy lakásban pedig nem tudták igazolni, hogy milyen jogcímen tartózkodnak ott. A Közterület-felügyelet bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt, szabálysértési eljárást kezdeményezett.

A tervek szerint több hónapig tartó ellenőrzésekkel az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy az együttélés szabályainak betartására képtelen családok tudtára adják: a város nem tűri tovább, hogy megkeserítsék a tisztességes emberek életét – mondta el Dobos Tímea. A hatóságok továbbra kérik a lakosságtól, hogy amennyiben környezetükben bármiféle rendbontást tapasztalnak, azt jelezzék feléjük.

(minap.hu) - Képek a "lakás"ról..

Kapcsolódó:
A magyarok fizetnek, a cigányok nem
Önkényes lakásfoglalókat lakoltatnak ki
Anyjuk után csak az adósságot örökölték
Csak a bűz és a csótányok maradtak
Már csak a hűlt helyüket találták...
Jogtalanul, embertelen körülmények között

Címkék: közösség video szomszédok szemét fészekrakó minap északhírnök

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr752707443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása