Razziázik az ÁNTSZ is

 2011.02.01. 11:18

Hónapokig tart, és nem csak a "fészekrakókat" keresik fel a hatóságok.

Elmúlt héten több hatósággal közösen „renitens” családok ellenőrzésébe fogott a miskolci önkormányzat. Pénteken a hatóságok összehangolt ellenőrzést hajtottak végre azoknál a családoknál, amelyek ellen korábban már életvitelük miatt érkezett bejelentés valamelyikükhöz – tájékoztatta lapunkat Dobos Tímea, a miskolci önkormányzat sajtószóvivője. Az ÁNTSZ, a közterület-felügyelet és a gyermekjóléti központ munkatársai az egyik Szilvás utcai társasházban jártak, ahol a listájukon szereplő tíz lakás meglátogatása volt a céljuk. A népegészségügyi szolgálat ellenőrei arra voltak kíváncsiak, a lakók betartják-e a közegészségügyi előírásokat, nem gyűjtögetnek-e szemetet, illetve otthont adnak-e csótánynak, rágcsálóknak, a gyermekjóléti szolgálat szakemberei a gyerekek ellátottságát ellenőrizték, meggyőződtek róla, megfelelően vannak-e táplálva, öltöztetve, s hogy milyen a személyes higiéniájuk. A közterület-felügyelők pedig azt nézték meg, a lakásban élők milyen jogcímen tartózkodnak az ingatlanban.

A lakosság segítségét is kérik

Az első lakásban mindent rendben találtak, az ott lakók megfelelően be voltak jelentkezve, és dokumentummal igazolták, hogy a közelmúltban volt náluk csótányirtás. A második lakásban már találtak problémákat, az elmondásuk szerint egy hete ott élők nem tudták papírral igazolni, hogy milyen alapon tartózkodnak a lakásban, ellenük bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek a közterületesek.

Mint Dobos Tímeától megtudtuk, a tervek szerint hónapokig tartó ellenőrzés-sorozat célja, hogy a "renitens" családok tudtára adják, a város nem tűri tovább, hogy a tisztességes emberek életét ellehetetlenítsék. A szóvivő felszólította a lakosságot, hogy amennyiben környezetükben az alapvető normákat be nem tartó emberek élnek, jelezzék a hatóságok felé.

(boon.hu)

Kapcsolódó: minap.hu - Ellenőrzik a fészekrakókat

Címkék: egészség ántsz fészekrakó boon minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr722630125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kártevőirtó · http://www.omnicid.hu 2012.12.02. 19:00:00

Nem tud a hatóság mit tenni!
Egy ANTSZ-es hölgy felületes nézelődése nem fedezi fel a csótány vagy pláne az ágyi poloska ártalmát.
Némi segítséget mi azért próbálunk adni a felismeréshez, irtás előtti azonosításához: www.agrohydro.hu/poloskairtas.html
süti beállítások módosítása