A társasházi törvény módosításáról, és annak hatásáról beszélt ma Budapesten Nagy Kálmán országgyűlési képviselő. A sajtótájékoztatón elhangzott: a változások a miskolci Fészekrakó-ügy gyorsabb megoldását is eredményezhetik.

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, nem sokkal hivatalba lépését követően létrehozott egy munkacsoportot annak érdekében, hogy az előző, szocialista városvezetéstől megörökölt „Fészekrakó-ügy” több mint 2 éve húzódó, jogi, közbiztonsági és társadalmi problémákat egyaránt magában foglaló problémahalmazát megnyugtatóan megoldják. A közös munka az országgyűlési képviselőkkel hamarosan konkrét eredményeket is hoz, mondta Nagy Kálmán, hiszen a polgármester, a feladatra kijelölt csoport, valamint a miskolci önkormányzat több osztályának munkájához és az előrehaladáshoz a módosított társasházi törvény fontos előrelépést, segítséget jelent.

 

 


A Fidesz–KDNP Frakciószövetség Népjóléti Kabinetén belül 2010 nyarán egy jogászokból, politológusokból és orvosokból álló munkacsoport alakult a társasházakat érintő problémák megoldására és a társasházi törvény módosítására. A munkacsoport vezetője, Nagy Kálmán országgyűlési képviselő háromszor adott be törvényjavaslatot a társasházi törvény módosítására, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium ezt a kérdést komplex módon egy új törvényjavaslatban szabályozta. Nagy Kálmán elmondta: nemcsak lakhatási, hanem szociális és népegészségügyi problémáról is szó van.

A januárban életbe lépett társasházi törvény azonban megakadályozza a társasházi közös költség és egyéb közüzemi díjtartozások megfizetése iránt folyó perek indokolatlan elhúzódását, és ezáltal lehetővé teszi a társasházakban a nem fizető tulajdonostársakkal szembeni hatékonyabb fellépést. Nagy Kálmán javaslata alapján a törvény tartalmazza, hogy az eddigi fél év helyett már három hónap közös költség-tartozás után is bejegyezhető a társasházi lakásra a jelzálog, amelynek bejegyzése – három hónapnak megfelelő hátralékonként – megismételhető. Nagy Kálmán azt is elmondta: az elfogadott változtatások csupán az első lépések voltak, és további jogi szabályozást terveznek. Mindez a miskolci Fészekrakó-ügy gyorsabb megoldását is eredményezheti.

(minap.hu)

Kapcsolódó: Jogszabállyal a fészekrakók ellen

 

Címkék: közösség video képviselő szomszédok fészekrakó minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr272581596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása