A park utolsó tele

 2010.12.21. 16:15

Miskolcon, a Szentgyörgy és Gesztenyés utak között, a 23. számú posta mellett, az Avas legszebb parkja helyezkedik el. Sajnos a park, egy nem szerencsés döntés alapján átalakul, egy épület lesz a helyénhttp://kepek.boon.hu/miskolc-avas-park-melygarazs-parkolas-szentgyorgy-ut/news-20101221-10154387-451958316.jpg

Egyes embereknek, az „üzlet” fontosabb, mint egy park, de az üzletet lehetett volna ésszerűbben is csinálni, hogy mindenki jól járhasson vele.

Volt helyette jobb megoldás, egy ideálisabb helyszín is, ahol mélygarázst is ki lehetett volna alakítani a Szentgyörgy u. 38-40 szám előtt. Ezzel a megoldással a jelenlegi parkolási gondokat és az új létesítmény üzemeltetési költségeit csökkenteni lehetett volna. Legyen ez a park egy tanulságos eset a jövőre nézve, hogy még egyszer egy ilyen átgondolatlan döntés többet ne születhessen városunk életében. Ennek a parknak ez az utolsó tele, ezért készítettem róla egy fotósorozatot, hogy megörökítsem, milyen veszteség is érte az Avason élőket.

K. Miklós, Miskolc

(boon.hu) fényképek itt.

Teljes mértékben egyetértek az íróval, találhattak volna az új intézménynek másik helyet. Szinte az egész Szentgyörgy út be van építve, és azt a néhány négyzetméternyi parkosított területet is be kell építeni. Talán újratárgyalhatta volna esetleg az újonnan alakult városvezetés, hátha sikerül némi ésszerűbb megoldást találni. Az biztos, hogy szükséges volt egy ilyen intézmény létesítése, de nem mindegy, hogy milyen áron.

Kapcsolódó:
Letették az új avasi egészségügyi központ alapkövét

 

Címkék: egészség park boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr212530543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása