Megkezdődött a múlt héten az Avason, a Latabár-soron megcsúszott támfal helyreállítása. A munkák finanszírozásának érdekében mintegy 25 millió forintra pályázott a miskolci önkormányzat, a támfalépítés az időjárástól függően január közepére, végére készülhet el.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, december 7-én megsüllyedt a történelmi Avason a Latabár-sor egy szakasza. A támfal nagyjából két métert csúszott lefelé, annak építését, műszaki állapotát illetően az azóta lezajlott vizsgálat nem tárt fel hiányosságokat, a katasztrófát az utóbbi időszak esőzései miatt megcsúszott, agyagos talaj állapota okozta.

tamfalomlas_latabar_02.jpg

Orosz Gábor, a városháza szóvivője a minap.hu-nak elmondta: az azóta eltelt időszakban lezajlott a közbeszerzés, amit egy miskolci illetőségű cég, a Vitexis Kft. nyert meg.
– A cég ma reggel meg is kezdte a munkákat a föld elszállításával és a cölöpök helyének kiásásával, az új támfal pedig az időjárás függvényében január közepére-végére lehet készen – tette hozzá a szóvivő.
Mint megtudtuk, az egyébként hónapokig tartó közbeszerzési eljárás most a közvetlen élet- és balesetveszély miatt volt ilyen gyors.

Érdeklődtünk a másik kettő, szintén a múlt héten történt földcsuszamlás utáni helyreállítással kapcsolatban is.
– Mind az Ibolya utcán, mind pedig a tapolcai esetben magánterületen történt a baleset, így a helyreállítás költségei nem az önkormányzatot terhelik – mondta el Orosz Gábor. Az Ibolya utcán azonban egy útra csúszott a föld, ezért a földet itt a Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai szállították el, hogy az használható legyen, a megsérült villanyoszlopot pedig az ÉMÁSZ Zrt. szakemberei áthelyezték.

tamfalomlas_latabar_01.jpg

(minap.hu) további képek itt

Címkék: karbantartás pincesor földcsuszamlás minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr372527671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása