Bádogváros - Tin City

 2010.12.20. 12:30

Csáki László és Horváth Árpád a Bádogváros című filmjük készítésekor a miskolci avasi dombon álló pinceházakat fotósorozat formájában is dokumentálták. Most ezekből a fotókból nyílt kiállítás a Lumen Galériában, amelyet január 15-ig lehet megtekinteni. December 20-án és január 5-én este 7-kor levetítik a dokumentumfilmet is.

Miskolcon, az Avasi dombra épített pinceházak különös hangulatú mikrovilágát mutatja be a film négy évszakon keresztül. Az Avason élő emberek személyes történetein keresztül kapunk képet a hely múltjáról és jelenéről. A város közepén épült, attól teljesen eltérő stílusú épületek, egy különös atmoszférájú városrészt alkotnak. A Bádogváros ezt a hangulatot ábrázolja, lírai dokumentumfilm formában.

Csáki László - Horváth Árpád évek óta együtt dolgozó alkotópáros, számos rövid, reklámfilm és videoklip alkotója, amelyekkel a közönség hazai és nemeztközi filmfesztiválokon és koncerteken találkozhatott. A rendező-operatőr alkotópáros nem csak a mozgóképeken dolgoznak együtt, fotó alapú munkáikat, olyan átfogó tárlatokon láthattuk, mint a Na mi van? (2008) a Műcsarnokban és a Crazycurators Biennale II. Space Galeria, Pozsony (2008), vagy a 2008-as Szúdió Díjasok kiállításán (2009). Bádogváros című dokumentumfilmjük a 41. Magyar Filmszemle, Dokumentumfilm kategória, Ember Judit díj, megosztott fődíját kapta.

(északhirnök.hu)

Kapcsolódó: Bádogváros foto projekt

Címkék: video film kultúra kiállítás pincesor északhírnök

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr542527748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása