3 napos razzia - az Avason is

 2010.11.29. 10:29

Razziáztak a rendőrök Miskolcon belül több helyen, még az Avason is, ahová elkísérte őket a Napló stábja. Megdöbbentő..


7:12-nél érkezünk az Avasra, egészen pontosan a Posta és a rendőrség közötti kereszteződéshez, ahol két zebra is található, egymással párhuzamosan.http://www.boon.hu/kepek/1556848/1556892.jpg

   Úgy tűnik itt is osztották a csekkeket a rend éber őrei, nem csak a kamera kedvéért, hanem mert igazuk is van. A közelben ugyanis ott van az orvosi rendelő, ahová sok szülő viszi a gyerekét, ezáltal kénytelen ott keresztül menni az úttesten, ami az örökmozgó gyerekekkel nem is olyan egyszerű mutatvány.
   Érdemes azért is figyelmesnek lenni, mert egyrészt a postával szemben van egy térfigyelő, ami alkalomadtán kiválóan látja azt a kereszteződést is, másrészt esőben és sötétben hihetetlen rosszul lehet látni ezeket a zebrákat, nem is egy baleset történt már az Avason (1, 2, 3), amióta a bloggal foglalkozom.

A következő "témakör", amivel foglalkoznak az a gyalogosok szabálytalankodása, azaz akik nem a számukra kijelölt helyen közlekednek.

   A felvételek valamivel lejjebb, két, egymással szemben levő buszmegállóban készültek. Taricska százados határozott, sportos lépésekkel közeledik a hölgyhöz, aki át akart menni ott, ahol nincsen zebra és szinte minden arra járó átmegy, természetesen én is.
   Az ember nem szeret feleslegesen tekeregni, legjobb a legrövidebb út. Igaz, ez legyen biztonságos is. Ha akkor megyek ott át, amikor még a közelben sincs mozgó jármű, akkor kit veszélyeztetek? Még saját magamat sem. Nem fogok én sem átrohanni a másik oldalra a buszhoz úgy, hogy közben jön lefelé valami..
   Nem mellékes az sem, hogy a kétszer két sávot elválasztó szigeten jól láthatóak azok a részek, ahol a legtöbben átmennek. A fű ki van taposva, esős időben, hóolvadáskor saras ott minden. De akkor miért kövezték ki az említett részt? A varjaknak? Nyilván az embereknek, hogy ne legyenek nyakig sárosak.
   Ha a Szentgyörgy út teljes hosszában az elválasztást korlátokkal oldanák meg, akkor  sem lenne túl hatékony, továbbra is gond nélkül, szabálytalanul mennének át az emberek. Ezt láthattuk a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumnál is, ami csak azután oldódott meg, miután átrendezték és zebrával, valamint közlekedési lámpákkal látták el a kereszteződést.

Bár, a további események már nem az Avashoz tartoznak, mégis érdekesek és hasznosak lehetnek az olvasóknak, érdemes végig nézni mielőtt elborulna az agyunk és előzgetnénk kendvünk szerint.
https://m.blog.hu/au/autozz/image/titkos-traffipax1.jpg
A Győri kapun haladunk az Újgyőri főtér irányába, ahol két Audist meszelnek le a civil Astrából, amellyel sebességet is szoktak mérni. Persze kitakarták a rendszámot, azonban itt egy kis segítség annak, aki tudni szeretné a forgalmi rendszámát: HVT-392
Egy régebbi autózz.blog bejegyzésből ismert az autó, amivel a Soltész Nagy Kálmán úton mértek, kissé sunyi helyről, amelyet
egy szemfüles autós figyelt ki
és írt meg a nagyérdeműnek.

Közlekedjünk tehát okosan, figyelmesen.

Címkék: közösség video tv2 rendőrség napló közbiztonság razzia

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr722480641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása