Egy évvel ezelőtt tört ki az „avasi paneltűz”, és hivatalosan még mindig nem lehet tudni, kit, kiket terhel a felelősség az anya és két gyermeke kínhaláláért, ami tavaly ilyenkor következett be Miskolcon a Középszer utcában.

Fegyelmi, megrovás

Számos alkalommal megírtuk már: a tűzfészek lakásban lakó idős asszony, miután észlelte a tüzet, kimenekült otthonából, így a nyitva hagyott ajtón keresztül levegő utánpótláshoz jutott tűz pokoli erőre kapott. A tűzvizsgálat során nem sikerült azonosítani a tűz keletkezési okát, így felelőst sem nevezett meg a tűzoltóság. Ezután a másodfokú hatóságként vizsgálódó Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság számos olyan megállapítást tett, amiben a miskolci tűzoltókat több okból is elmarasztalja – ennek hatására a miskolci tűzoltóparancsnok megrovásban részesült. Az ügy nyomozását összeférhetetlenségi okokból a Heves megyei rendőrség vette át, az ottani ügyészség felügyelete mellett, és hónapokkal később bejelentették, egy magánszemély ellen több ember halálát okozó közveszélyokozás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság.

Dr. Török Zsolt, az áldozatok családtagjainak ügyvédje a közelmúltban bejelentette, mérlegeli, tegyen-e feljelentést bűnpártolás alapos gyanújával, mert meglátása szerint feltűnő gyorsasággal takarították ki a kérdéses lakásokat a Városgazda dolgozói.

Ki-be járhattak

Az érintett lakást olyannyira nem kezelték bűnügyi helyszínként, hogy oda napokon át bárki szabadon ki-bejárhatott, holott a többi lakást, amelyeket az oltás során szétlocsolt víz tett átmenetileg használhatatlanná, gyakorlatilag hermetikusan lezárták.

(boon.hu)

Címkék: rendőrség baleset képviselő közbiztonság boon lakástűz

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr262242616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása