Bekerítik az Avasi temetőt

 2010.07.28. 19:14

Építkezés zajlik Miskolcon az avasi műemléki református templom és temető körül, körbekerítik. Ez ugyanis szerepel az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) I. ütemében. Erre 85 százalékos uniós támogatást nyert a város, a kerítés bruttó 45 millió forintba kerül. http://www.boon.hu/kepek/1022212/1022353.jpg

A 15 százalékos önrészt az egyház teszi hozzá. A körbekerítés célja, hogy a temetőt megóvja a rongálóktól. Az elmúlt időszakban ugyanis sok káreset történt, a rongálások mellett volt, aki illemhelynek használta a sírkertet. Az új kerítés 439 méter és hat kapu lesz rajta. A temetőnek lesz nyitvatartási rendje, de éjszakára lezárják a kapukat, így csak a temető megkerüléséve lehet majd megközelíteni az Avas tetőt. Hiszen pont az a cél, hogy az éjszakai randalírozóktól megvédjék a területet.
Körülbelül 5-6 pincetulajdonost érint hátrányosan az éjszakai lezárás, ők kapnak kulcsot a kapukhoz.

(boon.hu) további képek ITT.

Címkék: közbiztonság temető boon

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr22183150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása