Biztonságos kettes ütem?

 2010.07.26. 17:54

Hangoskodás, italozás, lopások – ezek a leggyakoribb panaszok, amelyek az Avas II. ütemében élőktől elhangzanak. Portálunk utánajárt, változott-e a közbiztonság állapota az elmúlt években.

avasrazia1.jpg

Az avasi rendőrőrs közelében a lakók pozitív tapasztalatokról számoltak be: kivétel nélkül nyugodtnak nevezik a környéket. Zelenka Ildikó csupán a száguldozó autókra panaszkodik. Szerinte a városközpont környékén fordulnak elő gyakrabban lopások, betörések. Szabó Ferenc szerint is javuló tendenciát mutat a közbiztonság. Mint mondta, mindig látni járőröző polgárőröket, rendőröket – gondok fentebb akadnak.

A városközpontnál lakók megerősítik a távolabb élők tapasztalatait: Palkó Máriának rosszak a tapasztalatai. „Nem szívesen engedem el este 8 után a gyerekeimet, sokszor félelmetes, ami itt folyik” – magyarázza Palkó Mária, akitől már tulajdonítottak el különböző értékeket, és a pincéjükbe is törtek már be bűnözők. Az ott lakók szerint a bűnözés közel két éve szaporodott el. A legnagyobb gondot egyesek szerint a fiatalok, nem dolgozók jelentik, akik rendre „beszólogatnak” a helyieknek. Vannak, akik szerint az ablakot sem lehet nyitva hagyni estére – noha az utóbbi hónapokban javulásnak indult a közbiztonság.

Fodor Zoltán, önkormányzati képviselő elmondta, a mulatozásokat azzal próbálták meg korlátozni, hogy a garázsban berendezett boltokat este tíz órától bezárják – így közvetlenül nem tudnak alkoholhoz jutni az emberek. A szabályok betartását pedig heti rendszerességgel ellenőrzik a rendőrök. A politikus szerint a probléma az, hogy bizonyos csoportok segély- és családi pótlék-osztás után azonnal felélik a pénzt. Akik nem dolgoznak, csak közterületeken, csoportokban ütik el az időt, akaratlanul is félelmet keltenek az avasiakban. A lakóknak azt tanácsolja, szóljanak a rendőröknek, ha panaszuk van, akár kérdezzék is meg az intézkedő járőr nevét a későbbi visszaellenőrzés miatt. Fodor Zoltán szerint a közbiztonság magasan jó az Avason, komolyabb bűncselekmények nem fordulnak elő, a kisebb lopásokat pedig rövid időn belül felderítik a rendőrök.

(minap.hu)

Kapcsolódó: Razzia az Avason

Címkék: rendőrség képviselő szomszédok razzia varosorseg minap

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr922177844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása