20 éves a rajz tagozat

 2010.04.09. 08:39
Idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját az Avasi Gimnázium rajz tagozata. Az első évfolyamokról elballagott diákok ma már híres képzőművészek, komoly tanárok, híres formatervezők, divattervezők, megbecsült könyvillusztrátorok, keresett médiaszakemberek.
http://www.avasi.hu/images/stories/nyitooldal/rajzterem_02.jpg
Homonna György tanár úr és Korpásné Ihász Zsuzsanna tanárnő munkáját fémjelzi az eltelt két évtized: a rajz tagozat neve összeforrt e két tanár személyével.

Lendületes, minden újra nyitott oktatás, és a hagyományok tisztelete egyaránt jellemzi a rajz tagozatot: teret kap itt a fotózás, filmezés, számítógépes tervezés mellett  a tűzzománc- és a rézkarckészítés, vagy a népművészeti tárgyak gyűjtése is.  A képzés kis létszámú csoportokban folyik, így megvalósítható az egyénre szabott oktatás és a tehetséggondozás.
A jubileumot az Avasi Gimnázium egy nagyszabású kiállítással ünnepli meg.
A személyes kötődés erejét mutatja, hogy a volt diákok még mindig hallgatnak az Alma mater hívó szavára, most szinte minden egykori diák beküldte alkotásait a kiállításra.

A rendezvény két helyszínen zajlik. A Művészetek Házában azok a régi diákok állítanak ki, akik már felnőtt képzőművészek vagy jelenleg művészeti egyetemisták, az Avasi Gimnázium aulájában pedig valamennyi volt és jelenlegi  rajz tagozatos diák mutatja be alkotásait.
A kiállítások megnyitója 2010. április 16-án lesz a Művészetek Házában 14.30 -kor, az Avasi Gimnázium aulájában 16.15-kor. Az Avasi Gimnázium új épületszárnyában pedig négy meghívott külföldi vendégiskola állít ki, ők Aschaffenburg, Kassa, Katowice és Simmmern művészeti képzését mutatják be.

Bővebb részletek a  honlapon találhatók.
 
(avasi.hu) A meghívó ITT tölthető le.

Címkék: kiállítás rendezvény avasi gimnázium

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr81906458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása