A legutóbbi bejegyzés témáját képező vitafórumon elhangzottakhoz fűzött terjedelmesebb hozzászólást Érpatak Jobbikkal szimpatizáló polgármestere, akinek hivatalba lépése óta a helyi közbiztonság gyökeresen megváltozott, alább olvasható egyszerű intézkedésekkel, de legfőképp AKARATTAL!
 
A polgármesterhez kapcsolódó ismertető a Kuruc.info jóvoltából.
 
Tisztelt Avasiak!

A hozzászólóknak teljesen igazuk van, a panaszaik teljesen alaposak, a hatóságok kellő hatékonysággal nem teszik a törvényi kötelezettségüket, mert
 
1./ Igenis van közmunka és a szociális segély egyik formáján, a rendelkezésre állási támogatáson lévő dologtalanok a polgármester által bármikor berendelhetők napi 6 illetve 8 órás közmunkára, ha nem veszi fel a munkát, akkor azonnal megvonható a segély (RÁT) és 3 évig nem folyósítható tovább számára, majd csak a 3 év eltelte után igényelheti újra. Nálunk Érpatakon minden rendelkezésre állási támogatásban (RÁT-ban) részesülő segélyes be lett rendelve közmunkára. Ha felvette a munkát, de nem volt hajlandó dolgozni, akkor ez le lett kamerázva, vagy ha alkoholt fogyasztott akkor meg lett szondázva stb és azonnali hatályú rendkívüli felmondással meg lett szüntetve a munkaviszonya és szintén 3 évig szünetelt részére a segély folyósítása. A közmunkának azon túl, hogy megszépült a település van egy másik fontos előnye mégpedig az, hogy a tartozások a munkabérből behajthatók, csak akarni kell és bátorság kell a végrehajtáshoz, egyszerű: néhány nappal a bérfizetés előtt egyeztetni kell az adóügyi előadóval és a közszolgáltatókkal és ők berögzítik a számlára az aktuális inkasszókat és utána kell utalni a béreket.
Akkor is ki kell hozni őket munkára, ha netalán a postás 54 ezer Ft-ot visz nekik segélyként havonta és a munkabér a napi 6 óra után csak 46 ezer Ft lesz és ez nagyon nem fog nekik tetszeni.
 
2./ Ha valaki kiköp az ablakból a közterületre a közterületen lévők irányába, szerintem az már garázdaság, ami miatt szabálysértési őrizetbe vehető tettenérés után. A lényeg, hogy megbüntessék és majd az adós az inkasszóval behajtja a közmunkabérből.
 
3./ Ha fenyegetőzik valamelyik, akkor azt tanúkkal vagy hangfelvétellel bizonyítani kell, mert az veszélyes fenyegetés és a bíróság majd eljárás alá vonja és megbünteti, az adós pedig
behajtja inkasszóval a közmunkabérből.
 
4./ Ha odaköltözött a fél cigánytelep, akkor a rendőrség ellenőrizze, hogy be vannak-e oda jelentkezve mindenki, mert aki nincs bejelentkezve, akkor azt a rendőrnek meg kell büntetnie a lakcímbejelentési kötelesség megszegése (Sztv 29. §) miatt, a rendőrség ekkor a magánterületen ne a garázdaság szabálysértését erőltesse, hanem ellenőrizze a lakcímbejelentést, vagy ellenőrizze a gyerekek veszélyeztetését, mert a gyerek jelenlétében a közterületen garázdaságnak minősülő cselekmény az már kiskorú veszélyeztetésének bűncselekménye. Legyen a rendőrség kellően találékony. Ha a belső körülmények teljesen elhanyagoltak, koszosak stb akkor értesítse a gyermekvédelmi és családsegítő szolgálatot és a gyámhatóságot és akkor a fokozatosság elvét alkalmazva vegyék védelembe a gyereket, majd ha tovább folytatódnak a problémák, akkor kezdeményezzék a gyerekek hivatásos gondnokság alá való helyezését vagy a legsúlyosabb esetben intézetben való elhelyezését. Higgyék el ez is kellően visszatartó erejű, mert sok szülő esetében a családi pótlék az nagy kincs, és ha az veszélybe kerül akkor sok mindenre képesek, még a kezelhetetlennek tűnő emberek is.
 
5./ Sok hiányosság van a törvényi szabályozások terén, de most is van lehetőség a hatályos törvények alkalmazásával a fellépésre csak meg kell keresni a módját. Aki este 10 óra után hangosan bulizik és nem hagyja pihenni a nyugalomra vágyókat akkor az egyértelműen csendháborítást követ el, ami miatt a rendőrségnek fel kell jelenteni, de ha abból a bulizós családból egy-két személy be lesz rendelve minden reggel 7 órára közmunkára (amint például Érpatakon van), akkor az nem fogja engedni a többit zajongani mert ő is aludni akar.
 
6./ Egy személyes megjegyzés a Miskolci Városi Kapitány úr Érpatakról tett megnyilvánulásával kapcsolatban: visszautasítjuk a cinikus megjegyzést, ugyanis Érpatakra a szabálysértési őrizet intézménye nem beszivárgás útján vált hatékony gyakorlattá, az sehonnan nem szivárgott be, és ez a beszivárgási feltételezés egy nagyon téves elképzelés, ugyanis nálunk Érpatakon én is polgármesterként, valamint a kollégáim is, de az őrsparancsnok úr is nem szivárgásokra figyelnek, hanem igyekszünk tanulmányozni a ránk vonatkozó hatályos törvényeket az azokból adódó kötelezettségeink teljesítése érdekében, így tudomásunkra jönnek bizonyos jogok, amiket a gyakorlatban hatékonyan alkalmazunk és fogékony emberek részére ajánlunk, valamint mi is az ajánlásokat igyekszünk meghallgatni, beépíteni és egyesített erőkkel, egymást segítve hatékonyan alkalmazni, még akkor is ha ez sokszor nehézségbe ütközik és bizonyos embereknek nagyon nem tetszik. Mi soha nem kerüljük a konfliktust, mi a törvényszegőkkel a legnyíltabb és a legkeményebb harcot is bármikor felvesszük. Talán ezek a mi titkaink Érpatakon, ezért váltunk példaértékű mintatelepüléssé és valószínű, hogy e miatt adunk reményt és öntünk erőt nagyon sok elkeseredett honfitársunk szívébe és lelkébe.
 
7./ Tisztelt honfitársaim! Problémájukat teljesen átérzem, higgyék el nekem, a jelenlegi helyzetükre van eredményes megoldás.
Még nagyon sok mindenről szívesen beszélnék és ha egyszer eljön a lehetőség, akkor sokféle pozitív tapasztalatot és hatékony bevált módszert szívesen megosztok Önökkel.
 
Tisztelettel:
Orosz Mihály Zoltán Érpatak polgármestere
 
 

Címkék: rendőrség szomszédok közbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr551518882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása