A legtöbb hír szerint visszaesett a másodlagos nyersanyagok iránti kereslet, így a szelektált hulladékok (pet palack, alumínium doboz, papír) kezelésének fontosságát kevésbé tartják szem előtt a profit-orientált feldolgozók.
Viszont a Tesco-ban pénzt kaphatunk értük, amelyeket az áruházakban fizetéskor levonnak a végösszegből.

2009. január 23-tól az ötösével hozott PET palacok 5 Ft-ot érnek, míg az alu dobozok 10 Ft-ot érnek, amelyek az áruházakban levásárolhatóak.
Az üvegvisszaváltókban lehet leadni, ahol ugyan úgy blokkot kapunk, mint a visszaválthatós üvegek esetében. Fontos tudni, hogy (egyértelmű, bár muszály tisztázni) üresen, és összelapítva vigyük, valamint az olajtól szennyezett palackokat nem áll módukban átvenni. Ami furcsán hangzik, de komoly: az ezüst vagy arany színű és 1 literes sörös barn színű PET palackok nem hasznosíthó újra, így ezek sem válthatók értékes Forintokra. 

Az avasi, valamint a "nagyteszkóban" is elérhető ez a szolgáltatás. Érdemes élni vele. A vásárlás továbbra is inkább a CBA-ban javasolt, hiszen az magyar üzletlánc, magyar termékekkel.

Ezzel az akcióval válik teljes értékűvé a Tesco szlogenje: 
"A legkisebb is számít

A visszaváltást biztosító áruházak: Ajka, Baja, Békéscsaba, Budaörs, Bp.-Aréna Plaza, Bp.-Bécsi út, Bp.-Campona, Bp.-Fogarasi út, Bp.-Pesterzsébet, Bp.-Pesti út, Bp.-Pólus, Bp.-Soroksári út, Bp.-Újbuda Center, Bp.-Váci út, Cegléd, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Esztergom, Érd, Gödöllő, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hatvan, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét (Talfája 1., Target Center), Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Miskolc, Miskolc Avas, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Pápa, Pécs (Makay u.), Salgótarján, Siófok, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szombathely, Tatabánya, Várpalota, Veszprém, Zalaegerszeg.

További hasznos, és energiatakarékossági információk:
EcoTesco, Energiapersely
 

 

Címkék: tesco szemét kornyezetvedelem szelektiv gyujtes

A bejegyzés trackback címe:

https://avas.blog.hu/api/trackback/id/tr301059522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása